DESPRE MINE

Absolventa a facultatii de Medicina Generala din Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila Bucuresti, am devenit medic specialist psihiatru (2013) si medic primar psihiatru (2019).

In timpul anilor de formare in psihiatria adultului, am lucrat in Spitalul Obregia din Bucuresti si in spitalul EPSAN, Franta (2012).

Sunt psihanalist, membru asociat al Asociatiei Internationale de Psihanaliza (IPA) – Grupul de Studii Roman (2007-2011), Bucuresti si psihoterapeut (Formare in Psihoterapia Copilului si Adolescentului in cadrul Fundatiei “Generatia”, 2005-2009).

IMG_0897

traducere din limba franceza – Mihaela Dumitru
Jurnalul unei schizofrene

autor Marguerite A. Sechehaye

Vom cunoaște acum confidențele pe care Renée mi le-a făcut la puțin timp după vindecarea sa, confidențe descriind primele sentimente de irealitate pe care le-a simțit atunci când avea cinci ani. „Îmi amintesc foarte bine de ziua când s-a întâmplat asta. Plecasem să mă plimb singură (eram la țară, în călătorie), așa cum făceam uneori. Dintr-o dată, un cântec în germană se făcu auzit …”

traducere din limba engleza – Mihaela Dumitru (5 capitole)

Fundamentele tehnicii psihanalitice
autor R. Horacio Etchegoyen

„Apariția Fundamentelor tehnicii psihanalitice trebuie sa fie salutată ca un eveniment considerabil. Veritabilă enciclopedie de tehnici psihanalitice explicate, comentate, restituite în contextul lor teoretic, această carte, ivită dintr-o experiență de predare de 40 de ani, oferă cititorului o viziune completă a tuturor practicilor psihanalitice.”

HAI SA NE CUNOASTEM!

VALORILE CARE DEFINESC PRACTICA MEA

CALDURA0

TOLERANTA0

RESPECT0

EMPATIE0

AUTENTICITATE0

RESPONSABILITATE0

Lucrez individual, intr-o abordare integratoare a medicatiei si a psihoterapiei, a corpului si a spiritului. In munca mea cu clientii din mediul bussiness, sunt interesata de interfata dintre management (formare MBA, HEC Montreal si Universitatea Ottawa, Canada) psihoterapie si psihiatrie psihodinamica.

Lucrez in limbile romana, engleza, franceza.

Membru in Colegiul Medicilor Bucuresti
Avizat de Colegiul Psihologilor din Romania (CPR) ca psihoterapeut sub supervizare, cu Atestat de libera practica in specialitatea Psihoterapie Psihanalitica

CUM LUCREZ?

Empatia, toleranta, caldura, autenticitatea, respectul, responsabilitatea fata de pacientii mei sunt valorile care definesc practica mea.

Sunt fascinata de oameni, de extraordinara putere a mintii, de imensa capacitate umana de a depasi incercarile grele, de a iubi, de a crea, de a trai frumos.

Fiecare fiinta umana adaposteste in ea un adult si copilul de altadata. In realitate, copilul interior este cel care ghideaza pasii adultului. Atunci cand vorbim despre o copilarie fericita si securizanta, copilul interior se comporta ca un adevarat inger pazitor al adultului. Lucrurile stau insa diferit atunci cand in copilarie au existat suferinte, traume, abuzuri, sau cand copilul a asistat neputincios la suferinta parintilor sai.

In demersul psihoterapeutic, prin lucrul in «aici si acum» insotesc pacientul in drumul autocunoasterii, ajutandu-l sa constientizeze conflictele din el insusi, care pot genera probleme, simptome, boli. In acest fel, pacientul descopera propriile sale modalitati de functionare, care i-au folosit in trecut, dar care in prezent pot deveni obstacole in dezvoltare.

Consider relatia psihoterapeut – pacient / client, unul din factorii importanti ce influenteaza eficacitatea terapiei. Este o intalnire unica, speciala, ce difera complet de toate celelalte relatii din viata. Cei doi lucreaza impreuna, gandind si simtind emotii, sentimente, evenimente, intr-un fel in care cei mai multi dintre oameni nu o fac in viata cotidiana, nici cu cei mai apropiati.

LA CE SA VA ASTEPTATI?

Psihoterapia trebuie sa ofere siguranta, confidentialitate, sprijin suficient pentru a putea explora gandurile, emotiile, sentimentele, visele cele mai intime ale pacientului. Una din conditiile necesare pentru reusita unei psihoterapii este respectarea cadrului.

Am creat acest spatiu, in care fiecare sa se poata regasi, sa poata privi spre copilul care a fost odata si sa (se) poata (re)construi…

•  Sedinta dureaza 45 minute

•  Frecventa sedintelor variaza in functie de caz intre 1 si 4 sedinte pe saptamana

•  Putem lucra fata in fata, sau cu pacientul intins pe divan

•  Confidentialitatea continutului sedintelor

CU CINE AM LUCRAT?

•  Cu adulti ce-si doresc un copil, sau sunt parinti, sau bunici

•  Cu studenti, profesori, artisti, avocati, medici, manageri, etc.

•  Adulti ce se lupta cu depresia, anxietatea, fobia, atacuri de panica, tulburari alimentare, etc.

•  Adulti cu tulburari de adaptare, stres intens la locul de munca, etc.

•  Probleme de infertilitate

•  Partener ce trece printr-un divort

•  Mamici si tatici in perioada prenatala si postnatala

•  Manageri in diverse situatii dificile

•  Conflicte familiale

VREAU O PROGRAMARE!

MAI MULT

DESCOPERA-MI BLOGUL

  • Fata Psihiatrica a COVID-19

    La 9 luni de la debutul pandemiei, in Romania sunt oficial 380.000 infectări, neoficial conform specialistilor, aproximativ 1.000.000, iar cifrele cresc alarmant de la o...

  • Intrebari despre depresie – interviu de Simona Tache

    Cât de răspândită este depresia în zilele noastre? Depresia este una dintre cele mai frecvente tulburări în rândul populaţiei, iar riscul pentru oricare dintre n...

  • Despre atacul de panica

    “Ma plimbam cu doi prieteni la apus de soare. Cerul a devenit rosu ca sangele. M-am oprit si m-am sprijinit de un gard, simtindu-ma, in mod inexplicabil, extrem de ...